donderdag 9 november 2017

Thaise Noodlesoep met Kyalin Noedels

Thaise Noodlesoep met Kyalin NoedelsIngrediënten:

2 uien (300g)2 wit van prei (300g)1/3 witte selder (300g)1/2 botje lente-uitjes200ml kokosmelk2 blokjes kippenbouillon50g pasta van groene curry1x kyalin- noedels 25g/persoon1 soeplepel sojasauskruiden: lookpoeder, zout, peper.

Bereidingswijze:

Snij en was het wit van prei, schil de witte selder (indien je graag meer vezels wenst hoeft dit natuurlijk niet) en snij in stukken.Neem een kookpot, zet op het vuur met een beetje olijfolie en laat lichtjes verwarmen. Doe er vervolgens de groenten bij en laat lichtjes stoven.Voeg de pasta van groene curry toe, alsook een snufje zout, wat lookpoeder en de sojasaus.Bevochtig het geheel met 1,5 liter water en voeg de blokjes kippenbouillon toe. Breng aan de kook, voeg de kokosmelk toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Mix het geheel tot een homogene soep en breng op smaak met peper, zout en wat lookpoeder.Kuis de lente-uitjes en snijd fijn in stukjes, hou deze opzij.

Serveertip: Plaats de Kyalin-noedels in een soepkommetje, voeg een afgestreken soeplepel lenteuitjes toe en serveer de warme soep er bovenop. Laat de noedels 1 minuut garen in de hete soep.

SMAKELIJK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten